Sposób przygotowania:
Duszone nogi gęsi
Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną przesmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu z gęsi, po czym zdejmujemy ją z patelni, którą wycieramy do sucha.
Nogi gęsi dokładnie myjemy, oczyszczamy i dzielimy na dwie części. Na dobrze rozgrzanej suchej patelni przesmażamy mięso na złoto z każdej strony. Wytopiony tłuszcz przelewamy do jakiegoś pojemniczka. Na patelnię wlewamy wodę, doprawiamy do smaku i wrzucamy przesmażoną marchew. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Podajemy np. z ziemniakami i dowolną sałatką.
Nogi gęsi dokładnie myjemy, oczyszczamy i dzielimy na dwie części. Na dobrze rozgrzanej suchej patelni przesmażamy mięso na złoto z każdej strony. Wytopiony tłuszcz przelewamy do jakiegoś pojemniczka. Na patelnię wlewamy wodę, doprawiamy do smaku i wrzucamy przesmażoną marchew. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Podajemy np. z ziemniakami i dowolną sałatką.