p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Duszone pieczarki z papryką i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Duszone pieczarki to doskonały dodatek do mięsa

Duszone pieczarki z papryką i czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Duszone pieczarki z papryką i czosnkiem

 

  • 1 kg pieczarek,
  • 1 łyżeczka papryki,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań Kucharek,
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Duszone pieczarki z papryką i czosnkiem
Pieczarki myjemy na sicie i odcedzamy. Pieczarki kroimy w dość grube plastry. Do miski wsypujemy pokrojone pieczarki, dodajemy 2 łyżeczki przyprawy do dań, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego i 1 łyżeczkę papryki, mieszamy. W garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy pieczarki i przykrywamy pokrywką, aby puściły sok. Dusimy pod przykryciem do miękkości, w razie czego uzupełniamy małą ilością wody. Gotowe pieczarki przekładamy do szklanej miseczki.
Duszone pieczarki z papryką i czosnkiem
W garnku rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wrzucić pieczarki i przykryć, aby puściły sok. Dusić pod przykryciem do miękkości