margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Duszone podgrzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie danie ze świeżo zebranych grzybów.

Duszone podgrzybki

Składniki:

Duszone podgrzybki

 

Sposób przygotowania:

Duszone podgrzybki
Grzyby dokładnie oczyszczamy i opłukujemy. Roztapiamy masło lub margarynę i kroimy grzyby. Dusimy grzyby na małym ogniu często mieszając żeby nam nie przywarły. Grzyby puszczą sok. W między czasie kroimy cebule w piórka i przesmażamy na maśle, kiedy się zarumieni podlewamy kapką wody lub mleka. Czekamy aż całość wsiąknie prze cebulę. Nie zapominamy o mieszaniu grzybów!! Łączymy cebulę z grzybami solimy i pieprzymy do smaku. Po kilku minutach, kiedy grzyby zrobią się gęstsze wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki mleka wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy do smaku i gotowe. Podajemy z chlebem. Smacznego.