Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Duszone rzodkiewki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonały dodatek do obiadu.

Duszone rzodkiewki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone rzodkiewki.

 

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • 3 czubate łyżeczki serka kremowego naturalnego

Sposób przygotowania:

Duszone rzodkiewki.
Rzodkiewki umyć, oczyścić, odciąć im listki i korzonki. Rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki (mniejsze na 4, a większe na 6 kawałków). Czosnek posiekać. Rzodkiewki i czosnek wrzucić na rozgrzany olej i smażyć, aż czosnek się zrumieni. Wlać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Jak rzodkiewki będą już miękkie, dodać do nich odrobinę soli, pieprz, przyprawę uniwersalną i serek. Dokładnie wymieszać. Gotować dalej bez przykrycia na dużym ogniu, aż prawie cały płyn odparuje, a sos zgęstnieje. Podawać jako dodatek do obiadu.
Duszone rzodkiewki.
Pokrojone na mniejsze kawałki rzodkiewki i posiekany czosnek.
Duszone rzodkiewki.
Rzodkiewki i czosnek smażone na rozgrzanym oleju.
Duszone rzodkiewki.
Rzodkiewki podlane wodą i duszone do miękkości.
Duszone rzodkiewki.
Serek kremowy dodany do rzodkiewek i gotowany razem z nimi na dużym ogniu.

Tagi:

przyprawy