Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Duszone udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka podawać z ziemniakami lub frytkami.

Duszone udka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone udka

 

  • Udka 2 szt
  • Cebula 1 szt
  • kucharek
  • Czosnek granulowany
  • Papryka ostra
  • Marynata do mięs do smaku
  • Mięta suszona 4 liście.

Sposób przygotowania:

Duszone udka
Mięso myjemy , osuszamy najlepiej ręcznikiem papierowym, osuszone i umyte mięso doprawiamy kucharkiem nasępnię polewamy olejem, przyprawiamy papryką ostrą, marynatą do mięs, i czosnkiem, odstawiamy do lodówki na ok jedną godziną, Tłuszcz rozgrzewamy na patelni, na gorący tłuszcz kładziemy udka i obsmażamy z dwuch stron. Cebulę pokrajać w grubsze plastry i kładziemy na obsmażone udka , smażymy , następnie podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu na sam koniec dodajemy suszoną miętę.
Duszone udka
udka przyprawione kucharkiem, i posmarowane olejem.
Duszone udka
udka w przyprawach przed smażeniem na tłuszczu.
Duszone udka
Cebulkę pokrajać na grubsze plastry , kłaść na podsmażone udka.
Duszone udka
Udka smażyć następnie dusimy , podawać na gorąco

Tagi:

marynaty