malinka84

malinka84

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

duszone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

żeberka, że palce lizać :)

duszone żeberka

Składniki:

duszone żeberka

 

  • 0,5 kg żeberek wieprzowych
  • 1 cebula
  • 0,5 l bulionu
  • sól, pieprz, majeranek, kminek

Sposób przygotowania:

duszone żeberka
żeberka umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor, wyjąć. cebulę pokroić w półplasterki i zrumienić na tłuszczu od żeberek. do zrumienionej cebuli włożyć żeberka dodać pozostałe przyprawy i zalać bulionem. dusić do miękkości. wytworzony sos zredukować, aby był konsystencji śmietany.