Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Duszone żeberka z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na obiad w środku tygodnia.

Duszone żeberka z cebulką

Składniki:

Duszone żeberka z cebulką

 

  • 60 dag żeberka,
  • 2 łyżki tłuszcz do smażenia,
  • 2-3 sztuki marchewka,
  • 2 sztuki cebula,
  • do smaku Sól,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki posiekana zielenina

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka z cebulką
Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron. W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.