agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Duszony kabaczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

tak przygotowany kabaczek zasmakuje każdemu

Duszony kabaczek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszony kabaczek

 

Sposób przygotowania:

Duszony kabaczek
kabaczek dokładnie myjemy. Kroimy w plastry grubości około 1 cm. W głębszej patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Układamy plastry kabaczka i posypujemy vegetą. Polewamy odrobiną masła w płynie, przykrywamy i dusimy ok 10 minut. Po tym czasie przewracamy kabaczki i dusimy kolejne 10 minut. Podduszone plastry przekładamy do naczynia. Z soku pozostałego na patelni przygotowujemy sos. Podsypujemy bułką tartą ( tak aby nie była to zupełna zasmażka). Polewamy kabaczka. Smacznego:)
Duszony kabaczek
tak przygotowany kabaczek jest dobry jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu
Duszony kabaczek
tak przygotowany kabaczek jest dobry jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu
Duszony kabaczek
tak przygotowany kabaczek jest dobry jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu

Tagi:

tarta kabaczki