Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Duszony kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna propozycje na szybki obiad

Duszony kotlet schabowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Duszony kotlet schabowy

 

  • 4 plastry kotleta schabowego
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • musztarda
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Duszony kotlet schabowy
Kotlety lekko rozbić pięścią ,posolić,popieprzyć i podsmażyć na rumiany kolor.Mięso przełożyć na talerz .Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić mąkę i zrumienić dodać musztardę rozcieńczoną z wodą . Gotować przez chwilę ,doprawić do smaku przyprawami i dodać kotlety aby się podgrzały .Podajemy z ziemniakami.
Duszony kotlet schabowy
Etap 1

Tagi:

mięso schab