Sposób przygotowania:
Duże pizze drożdżowe
Najpierw zaparzamy mąkę: Do garnka wsypujemy mąkę i zalewamy zimną wodą. Na małym ogniu podgrzewamy aż do momentu uzyskania konsystencji kaszki dla dzieci. Sos: Czosnek siekamy na drobniutko, podsmażamy na oliwie, dorzucamy posiekaną drobno cebulę i podsmażamy. Następnie dodajemy koncentrat i podsmażamy, następnie zalewamy około szklanką ciepłej wody i odparowujemy wodę aż do uzyskania gęstej konsystencji, doprawiamy(oregano i solą). Pieczarki siekamy drobno i smażymy osobno. Wracamy do ciasta. Gdy nasza "kaszka" ostygnie można wyrabiać ciasto. Ciasto musi być gładkiej konsystencji. Odstawiamy na około 1,5 h do wyrośnięcia(przykrywamy ściereczką), Następnie na blachę kładziemy papier do pieczenia .Formujemy z ciasta sporej wielkości pizze i układamy w sporych odstępach od siebie na blasze. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejną godzinę. Następnie na wyrośnięte już bułki kładziemy sos, pieczarki i starkowany ser żółty. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temp. 180*C. Ps. do ciasta można dodać barwnika spożywczego żeby miało ładniejszy kolor.