Sposób przygotowania:
Dwubarwna piramida
CIASTO CZEKOLADOWE:
Masło z czekoladą utrzeć na parze. Jajka zmiksować z cukrem, połączyć z masłem i czekoladą, mąką i cukrem waniliowym. Orzechy posiekać i wymieszać z masą. Nałożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35 minut w temp180 stop C
CIASTO POMARAŃCZOWE:
Pomarańczę sparzyć zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Miękkie masło utrzeć z cukrem wymieszać z jajkami, startą skórką, 4 łyżkami z soku z pomarańczy i mąkę przesianą z proszkiem do pieczena . Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut. w temp. 180 stop.C.
Masło z czekoladą utrzeć na parze. Jajka zmiksować z cukrem, połączyć z masłem i czekoladą, mąką i cukrem waniliowym. Orzechy posiekać i wymieszać z masą. Nałożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35 minut w temp180 stop C
CIASTO POMARAŃCZOWE:
Pomarańczę sparzyć zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Miękkie masło utrzeć z cukrem wymieszać z jajkami, startą skórką, 4 łyżkami z soku z pomarańczy i mąkę przesianą z proszkiem do pieczena . Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut. w temp. 180 stop.C.