Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Szczypiorek płuczemy wodą i drobno siekamy. Pieczarki myjemy, ścieramy na grubych oczkach tarki .Dusimy w rondelku na łyżce masła, aż całkowicie wyparuje z nich woda. Studzimy. Cebulkę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i rumienimy na jasny złoty kolor w rondel;ku z dodatkiem łyżki masła.
Studzimy. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Studzimy i obieramy. Następnie przekrawamy na pół w wzdłuż.
Z połówek jajek wyciągamy żółtka które drobniutko siekamy. Do miseczki przekładamy pieczarki, cebulkę, żółtka, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, 2-3 łyżki majonezu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dokładnie razem mieszamy.
Połówki białek nadziewamy farszem, następnie rozsmarowujemy po płaskiej łyżce majonezu a następnie rozsmarowujemy po łyżeczce chrzanu.
Jajka posypujemy siekanym szczypiorkiem.
Studzimy. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Studzimy i obieramy. Następnie przekrawamy na pół w wzdłuż.
Z połówek jajek wyciągamy żółtka które drobniutko siekamy. Do miseczki przekładamy pieczarki, cebulkę, żółtka, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, 2-3 łyżki majonezu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dokładnie razem mieszamy.
Połówki białek nadziewamy farszem, następnie rozsmarowujemy po płaskiej łyżce majonezu a następnie rozsmarowujemy po łyżeczce chrzanu.
Jajka posypujemy siekanym szczypiorkiem.