paprotka25

paprotka25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Dwukolorowe muffiny wg Beaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczne i pyszne muffiny

Dwukolorowe muffiny wg Beaty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dwukolorowe muffiny wg Beaty

 

  • Na 12 sztuk:
  • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 kostki margaryny
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 buteleczki olejku waniliowego
  • 1 łyżka kakao

 

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowe muffiny wg Beaty
Wszystkie składniki (oprócz kakao!!!!) razem miksujemy. Masą napełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Pozostałą masę mieszamy z kakao i kakaową masę nakładamy na wierzch do każdej papilotki. Muffiny pieczemy przez 15 minut w 200 st C.
Dwukolorowe muffiny wg Beaty
Wszystkie składniki (oprócz kakao) wkładamy do miski
Dwukolorowe muffiny wg Beaty
składniki miksujemy niezbyt długo ale do połączenia się składników
Dwukolorowe muffiny wg Beaty
Napełniamy papilotki masą do 2/3 wysokości
Dwukolorowe muffiny wg Beaty
Pozostałą mase łączymy z kakao i dokładamy do papilotek