Sposób przygotowania:
Dymek z pianka i truskawkami
1.Do maki dodac zoltka,proszek do pieczenia,cukier puder oraz margaryne.Zagniesc ciasto.Mniej wiecej1/3 ciasta wlozyc do zamrazalnika na 2 godziny.Pozostalym ciastem wylepic spod tortownicy. 2.truskawki pokroic na polowki i ukladac na ciescie.Opruszyc lekko kakao. 3.Bialka ubic z cukrem na sztywna piane,dodajac pod koniec make ziemniaczana i sok z cytryny. 4.Ciasto wyjete z zamzazarki podzielic na dwie czesci.Jedna zetrzec na pazurkach na truskawki.Nalozyc piane i na nia zetrzec druga czesc zamrozonego ciasta. 5.Piec 40-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200°C
msewka
kasik12
A truskawki mogą być mrożone albo z kompotu?
5 i do ulubionych:-)
Marika_1961
Moga byc mrozone,ale lepsze sa swieze