krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Dynia lub kabaczek na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre polecam wszystkim

Dynia lub kabaczek na ostro

Składniki:

Dynia lub kabaczek na ostro

 

Sposób przygotowania:

Dynia lub kabaczek na ostro
Oczyszczoną dynię krajać w makaronik, posypać solą, skropić octem i pozostawić na pół godziny. Odcisnąć z soku, jaki dynia puści. Z łyżki masła i mąki (jak ktoś lubi z drobno posiekaną cebulą podrumienioną na złoty kolor) zrobić zasmażkę. Dodać do niej dynię, posypać kminkiem, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu ok. 20-30 minut, aż będzie miękka. Śmietanę wymieszać z papryką, zalać dynię, zagotować i podać. To doskonała jarzyna do mięs i pieczeni z ciemnego mięsa.

Tagi:

dynia kabaczki