jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Dynia w occie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjna na jesienne i zimowe dni do wędlin i mięsa

Dynia w occie

Składniki:

Dynia w occie

 

Sposób przygotowania:

Dynia w occie
Dynie oczyścić, obrać, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę lub specjalną łyżeczką wyciąć z niego kulki. Cukier rozpuścić w 3/4 litra wody, zagotować z goździkami i cynamonem. do wrzącego syropu wrzucić przygotowaną dynię i gotować, aż stanie się szklista. Wyjąć łyżką cedzakową. Do syropu wlać ocet zmieszany z 1 szklanką wody, nakryć i zagotować. Dynię włożyć do słoików, zalać przestudzoną zalewą i szczelnie zamknąć słoiki.

Tagi:

dynia