Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Dynia w słoikach wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dynia w słoikach, super dodatek do mięs

Dynia w słoikach wg Megg

Składniki:

Dynia w słoikach wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Dynia w słoikach wg Megg
Dynię obrać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z solą i doprowadzić do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucić pokrojoną dynię i zagotować. Gdy dynia zacznie się gotować od razu należy ją odcedzić. Przygotować zalewę. Wszystkie składniki zalewy zagotować. Ugotowaną, gorącą dynię włożyć do słoiczków i zalać przygotowaną gorącą zalewą. Słoiczki zakręcić i ustawić do góry dnem, a następnie przykryć grubym kocem i pozostawić do ostygnięcia. Tak przygotowana dynia jest znakomitym dodatkiem do różnego rodzaju dań mięsnych.

Tagi:

dynia