Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dynia z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dynię z jabłkami podawać od razu po przygotowaniu, jako dodatek do mięsa

Dynia z jabłkami

Składniki:

Dynia z jabłkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dynia z jabłkami
Dynię obrać, usunąć włóknisty miąższ z pestkami. pokroić w kostkę, włożyć do wrzącą wody z dodatkiem łyżki oliwy i gotować do miękkości, odcedzić. Umyte jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, skropić oliwą, wlać odrobinę wody i udusić pod przykryciem. Gdy są miękkie, dodać ugotowaną dynię. Odstawić, dodać surowe masło, wymieszać z koperkiem i drobno posiekanym czosnkiem, przyprawić do smaku solą.