Sposób przygotowania:
Dyniowa carbonara
Na suchej patelni podsmażyć boczek, następnie wyjąć boczek z patelni na talerz.
Na tłuszczu wytopionym z boczku podsmażyć pokrojoną w kostkę dynię. Smażyć ok. 5-6 min., dodać wody lub białego wina i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić dynię tak, aby się rozpadała, ale zostały również większe kawałki w całości.
Dodać boczek, doprawić solą i pieprzem.
W misce wymieszać jajka z parmezanem i natką pietruszki.
Do patelni dodać gorący makaron oraz jajeczną masę, całość dokładnie wymieszać i podawać od razu.
Na tłuszczu wytopionym z boczku podsmażyć pokrojoną w kostkę dynię. Smażyć ok. 5-6 min., dodać wody lub białego wina i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić dynię tak, aby się rozpadała, ale zostały również większe kawałki w całości.
Dodać boczek, doprawić solą i pieprzem.
W misce wymieszać jajka z parmezanem i natką pietruszki.
Do patelni dodać gorący makaron oraz jajeczną masę, całość dokładnie wymieszać i podawać od razu.
SylaUla