Sposób przygotowania:
Chicken Thai z mleczkiem kokosowym i imbirem
1. Kurczaka pokroiłam w kostkę, oprószyłam sola, pieprzem i curry i podsmażyłam na patelni.
2. Imbir obrałam ze skórki, starłam i dorzuciłam do mięsa.
3. Ananasa pokroiłam w kostkę, a marchewkę w słupki. Dodałam do mięsa.
4. Do smażącej się mieszanki dołożyłam całą, umyta papryczkę chili, połowę mleczka kokosowego i miód, po czym przykryłam i dusiłam 10 minut.
5. Wyjęłam chili i teraz połowę pokroiłam drobniutko, usuwając przedtem nasiona, i wrzuciłam z powrotem do mięsa.
Resztę mleczka kokosowego wymieszałam w kubku z mąką ziemniaczaną i dodałam do gotującej się potrawy, cały czas mieszając. Wrzuciła połówki pomidorków, zamieszałam jeszcze na ogniu kilka razy i podałam z brązowym ryżem.
2. Imbir obrałam ze skórki, starłam i dorzuciłam do mięsa.
3. Ananasa pokroiłam w kostkę, a marchewkę w słupki. Dodałam do mięsa.
4. Do smażącej się mieszanki dołożyłam całą, umyta papryczkę chili, połowę mleczka kokosowego i miód, po czym przykryłam i dusiłam 10 minut.
5. Wyjęłam chili i teraz połowę pokroiłam drobniutko, usuwając przedtem nasiona, i wrzuciłam z powrotem do mięsa.
Resztę mleczka kokosowego wymieszałam w kubku z mąką ziemniaczaną i dodałam do gotującej się potrawy, cały czas mieszając. Wrzuciła połówki pomidorków, zamieszałam jeszcze na ogniu kilka razy i podałam z brązowym ryżem.