Sposób przygotowania:
Dyniowa komosa ryżowa w papryce
Komosę ryżową zalać wrzątkiem, pozostawić na 10 minut, odcedzić, zalać ponownie wodą i gotować przez około 5 minut lub do czasu aż będzie miękka.
Na patelni rozgrzać olej, dodać komosę oraz pure z dyni. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką suszoną oraz kurkumą. Dodać posiekany szczypiorek.
Papryki umyć, przekroić na pól, wydrążyć niepotrzebne części ze środka.
Każdą część papryki wyłożyć w środku plasterkiem boczku.
Do każdej części nałożyć komosę, papryki z komosą ułożyć na blaszce do pieczenia i posypać startym parmezanem.
Zapiekamy w piekarniku w 180 C, przez około 20 minut.
Tak przygotowana komosa, zapieczona w papryce, smakuje naprawdę wybornie.
Gorąco polecam :)
Na patelni rozgrzać olej, dodać komosę oraz pure z dyni. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką suszoną oraz kurkumą. Dodać posiekany szczypiorek.
Papryki umyć, przekroić na pól, wydrążyć niepotrzebne części ze środka.
Każdą część papryki wyłożyć w środku plasterkiem boczku.
Do każdej części nałożyć komosę, papryki z komosą ułożyć na blaszce do pieczenia i posypać startym parmezanem.
Zapiekamy w piekarniku w 180 C, przez około 20 minut.
Tak przygotowana komosa, zapieczona w papryce, smakuje naprawdę wybornie.
Gorąco polecam :)