Sposób przygotowania:
Dyniowe leniwe z tapioką
Do miski wrzucić twaróg, dodać puree z dyni, wbić jajko i wymieszać całość dokładnie.
Dodać kurkumę i sól, wymieszać. Na koniec dodać mąkę z tapioki i mąkę pszenną. Wyrobić jednolite ciasto.
Gotowe ciasto wyjąć na stolnicę. Podzielić na 4. Z każdej części uformować wałeczek. Pokroić ukośnie na kluseczki.
Kluski wrzucać na osolony wrzątek, gotować 3 minuty od wypłynięcia, na wolnym ogniu. Odcedzić. Masło klarowane i ksylitol wrzucić do rondelka, roztopić.
Porcje kluseczek polać słodkim masłem i od razu podawać.
Dodać kurkumę i sól, wymieszać. Na koniec dodać mąkę z tapioki i mąkę pszenną. Wyrobić jednolite ciasto.
Gotowe ciasto wyjąć na stolnicę. Podzielić na 4. Z każdej części uformować wałeczek. Pokroić ukośnie na kluseczki.
Kluski wrzucać na osolony wrzątek, gotować 3 minuty od wypłynięcia, na wolnym ogniu. Odcedzić. Masło klarowane i ksylitol wrzucić do rondelka, roztopić.
Porcje kluseczek polać słodkim masłem i od razu podawać.
SylaUla
Alex_M
daj znać czy smakowało :)