Sposób przygotowania:
Dyniowe muffinki..
Bakalie zalać ciepłą wodą i odstawić na 10 minut, następnie odsączyć na sitku. Orzechy włoskie lekko zrumienić na suchej patelni.
Do miski wsypać mąkę, wymieszać z cukrem, przyprawami, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Wbić jajka, dodać dynię, oliwę i miód, delikatnie wymieszać łyżką, na koniec dodając odsączone bakalie i orzechy.
Papierki do muffinek napełnić do 2/3 wysokości. Jeśli użyjemy jednorazowych papierków na stelażu, otrzymamy 9 babeczek.Wstawić do nagrzanego piekarnika(175 stopni) i piec przez około 20 minut.Smacznego...
Do miski wsypać mąkę, wymieszać z cukrem, przyprawami, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Wbić jajka, dodać dynię, oliwę i miód, delikatnie wymieszać łyżką, na koniec dodając odsączone bakalie i orzechy.
Papierki do muffinek napełnić do 2/3 wysokości. Jeśli użyjemy jednorazowych papierków na stelażu, otrzymamy 9 babeczek.Wstawić do nagrzanego piekarnika(175 stopni) i piec przez około 20 minut.Smacznego...
Pumka