Sposób przygotowania:
Dyniowe muffinki
Jeśli nie mamy gotowego puree z dyni,możemy go sobie zrobić sami.W tym celu obraną dynię kroimy w kostkę,ukladamy na blaszcze,która powinna być wyścielona papierem do pieczenia,posmarowanym masłem.Na dynię kładziemy jeszcze gdzieniegdzie kawałeczki masła i wkładamy blaszkę do piekarnika.Gdy dynia będzie miękka miksujemy ja blenderem i mamy gotowe puree z dyni.
Wszystkie suche skladniki na muffiny wsypujemy do miski.Jajka mieszamy z olejem,dodajemy do suchych składnikow.Nastepnie dodajemy rownież puree z dyni,wszystko dokladnie mieszamy.Gotowe ciasto przelewamy do foremek na muffinki,każdą część posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem,wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez ok.30 min.Powinno wyjść 12 dużych,dyniowych muffinów.Smacznego:)
Wszystkie suche skladniki na muffiny wsypujemy do miski.Jajka mieszamy z olejem,dodajemy do suchych składnikow.Nastepnie dodajemy rownież puree z dyni,wszystko dokladnie mieszamy.Gotowe ciasto przelewamy do foremek na muffinki,każdą część posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem,wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez ok.30 min.Powinno wyjść 12 dużych,dyniowych muffinów.Smacznego:)
edytaha
Netka