Sposób przygotowania:
Szarlotka z dynią
Mąkę,cukier, kaszę manną,sól i sodę wymieszać w misce.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na tych samych oczkach zetrzeć do miski z jabłkami dynię. Dodać cukier, cynamon oraz olejek waniliowy. Wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy równe części. Natomiast jabłka z dynią na połowę.
Na dno formy wysypać pierwsza część ciasta. Następnie wyłożyć jabłka z dynią. Na to znowu ciasto i drugą część jabłek z dynią. Na górę wysypać ostatnią część ciasta.
Zimne masło zetrzeć na tarce i wyłożyć na górę ciasta.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na tych samych oczkach zetrzeć do miski z jabłkami dynię. Dodać cukier, cynamon oraz olejek waniliowy. Wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy równe części. Natomiast jabłka z dynią na połowę.
Na dno formy wysypać pierwsza część ciasta. Następnie wyłożyć jabłka z dynią. Na to znowu ciasto i drugą część jabłek z dynią. Na górę wysypać ostatnią część ciasta.
Zimne masło zetrzeć na tarce i wyłożyć na górę ciasta.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut.