kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Dyniowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęste pieczone ciasto z dyniowe

Dyniowiec

Składniki:

Dyniowiec

 

  • 16 dag cukru
  • 12 dag mąki pszennej
  • 250 ml oleju
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka ugotowanej i zmiksowanej dyni

Sposób przygotowania:

Dyniowiec
Rozetrzeć dynię z olejem i jajkami. Dodać resztę składników. Blaszkę natłuścić i oprószyć mąką. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.