Sposób przygotowania:
Dyniowo- czekoladowe babeczkiETAP 1

W misce łączymy ze sobą sypkie składniki: mąki, sodę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika.
Czekoladę kroimy w kostkę.
ETAP 2

Do oddzielnej miski wybijamy jajka. Dodajemy do nich cukier i ubijamy.
ETAP 3

Do puszystej masy dodajemy przygotowane sypkie składniki oraz wlewamy olej i mleko. Do wymieszanych składników dodajemy dynię. Całość dokładnie miksujemy.
ETAP 4

Na koniec dodajemy pokrojoną czekoladę. Łączymy ją z ciastem za pomocą łyżki.
ETAP 5

Gotowym ciastem dyniowo- czekoladowym napełniamy przygotowane foremki do ¾ wysokości. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180°C.
Gotowe studzimy, a przed podaniem oprószamy delikatnie cukrem pudrem.
małe_miki
jaga85
Kroję dynie w kostkę, odlewam delikatnie wodą i stawiam na ogniu. Gdy dynia zmięknie miksuje ją. W zależności od tego jaką chcę uzyskać końcową gęstość smażę ją dodatkowo lub nie.