Sposób przygotowania:
Dyniowy krem z groszkiem i marchewką
Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Groszek przepłukać i dodać do marchewki. Lekko osolić i zalać wodą tak aby warzywa były tylko przykryte. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić drobno, wrzucić do drugiego garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i zagotować. W tym czasie dynię pokroić albo zetrzeć na tarce. Dodać do ziemniaków jak będą już prawie miękkie. Do ziemniaków i dyni dodać serek topiony, całość zmiksować blenderem na gładki krem. Miękki groszek z marchewką przełożyć wraz z wodą (będzie jej mało) do kremu. Zamieszać, doprawić jeśli trzeba solą i koniecznie pieprzem białym. Zupę rozlać do talerzy, podawać samodzielnie lub z kleksem śmietany i grzanką.