Sposób przygotowania:
Dżem egzotyczny wersja 1
Banany obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki i włożyć do garnka.
Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i dodać do bananów.
Do owoców dodać pokrojonego ananasa i wsypać cukier. Całość wymieszać i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie owoce zagotować i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Srodek żelujący rozrobić według przepisu na opakowaniu i dodać do owoców.
Usunąć piane z wierzchu i gorącu dżem nakładać do słoików i od razu zakręcać.
Postawić w chłodnym miejscu do stęgnięcia.
Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i dodać do bananów.
Do owoców dodać pokrojonego ananasa i wsypać cukier. Całość wymieszać i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie owoce zagotować i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Srodek żelujący rozrobić według przepisu na opakowaniu i dodać do owoców.
Usunąć piane z wierzchu i gorącu dżem nakładać do słoików i od razu zakręcać.
Postawić w chłodnym miejscu do stęgnięcia.