lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Dżemówki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi ponad godzinę.

Dżemówki

Składniki:

Dżemówki

 

Sposób przygotowania:

Dżemówki
Na samym początku w misce rozpuszczamy drożdże w letniej wodzie, Następnie dodajemy 2 szklanki mąki i odstawiamy do urośnięcia ciasta. Potem gdy ciasto urośnie to dodajemy resztę składników czyli sól, resztę mąki oraz olej. Wszystko dobrze wyrabiamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu na 45 minut. Potem gotowe ciasto dzielimy na 10 części a na każdej z nich kładziemy 2 łyżeczki dżemu, później formujemy w bułeczki. Na samym końcu układamy je na nasmarowanej masłem blasze, i pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 170 stopni.