Sposób przygotowania:
dziczyzna z kapustka i ziemniaczkami
Kapuste pekińską pokroić. Zrobić sos: majonez, ketchup, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku wymieszać. Tak przygotowany sos dodać do kapusty i połączyć.Papryke (konserwową osączyć)pokroić w małą kosteczke.Dodać do kapusty. Schłodzić Ziemniaki,obrać ugotować w osolonej wodzie. zmiąć. schab pokroić na plastry,rozbić młodkiem do kotletów, panierke wysypać na talerz obtoczyć kotlety,smażyć na rozgrzanym oleju.−dziczyzna jest dość twarda więc trzeba "podparować kotlety"oto mój sposób: surowego ziemniaka pokroić na grube plastry i podlać wodą tak by nie zakryć ziemniaków, ułożyć usmażone kotlety postawić na ogień po 10 minutach zmniejszyć płomień i parować jeszcze ok.15 minut.Smacznego!!!