kicia1004

kicia1004

Kucharz
[Przepisów: 15]

dziczyzna z kapustka i ziemniaczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zamiast dziczyzny może być zwykły schab

dziczyzna z kapustka i ziemniaczkami

Składniki:

dziczyzna z kapustka i ziemniaczkami

 

  • Surówka:
  • kapusta pekińska (średnia)
  • 2 strąki papryki słodkiej-moze być konserwowa
  • przyprawa do potraw włoskich
  • sól pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku (lub czosnek granulowany)
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 6 łyżek majonezu
  • Pozostałe składniki:
  • ziemniaki
  • schab z dzika
  • panierka(ja używam gotowej firmy Kamis)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

dziczyzna z kapustka i ziemniaczkami
Kapuste pekińską pokroić. Zrobić sos: majonez, ketchup, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku wymieszać. Tak przygotowany sos dodać do kapusty i połączyć.Papryke (konserwową osączyć)pokroić w małą kosteczke.Dodać do kapusty. Schłodzić Ziemniaki,obrać ugotować w osolonej wodzie. zmiąć. schab pokroić na plastry,rozbić młodkiem do kotletów, panierke wysypać na talerz obtoczyć kotlety,smażyć na rozgrzanym oleju.−dziczyzna jest dość twarda więc trzeba "podparować kotlety"oto mój sposób: surowego ziemniaka pokroić na grube plastry i podlać wodą tak by nie zakryć ziemniaków, ułożyć usmażone kotlety postawić na ogień po 10 minutach zmniejszyć płomień i parować jeszcze ok.15 minut.Smacznego!!!