Sposób przygotowania:
Dzidziuś - proste ciasto do kawy
Potrzebna nam będzie forma kwadratowa o wymiarach 22 x 22 cm. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka. Na koniec powoli wsypujemy kisiele z proszkiem do pieczenia. Mnie najbardziej odpowiada truskawkowy lub wiśniowy. Wlewamy ciasto do formy i pieczemy około 30 - 40 minut w 180 stopniach. Mleko gotujemy z cukrem. Kiedy zacznie wrzeć wsypujemy do niego kaszę mannę. Gotujemy do momentu, aż będzie gęsta. Wylewamy na talerz i zostawiamy aż ostygnie. Miękkie masło ucieramy z kakao, stopniowo dodajemy po łyżce zimnej kaszy. Na koniec ewentualnie wlewamy kilka kropli olejku migdałowego. Kiedy ciasto ostygnie, przecinamy je na 3 części. Przekładamy kremem. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w garnku. Wylewamy ja na wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki.