Sposób przygotowania:
Dziki ananas z krewetkami
Ananas przekrawam na pół, wydrążam środek i niejadalną część. Ryż wkładam do garnka i gotuje do miękkości w osolonej wodzie. Kawałki ananasa wydrążone grilluje na patelni grillowej, kroję na kawałki, i dodaję do ryżu ugotowanego. Groszek podsmażam na oliwie na patelni około 2 minuty, dodaję paprykę czerwoną pokrojoną. Krewetki marynuję w oliwie, dodaję chili czerwone pokrojone, sól, pieprz, oregano, bazylię. Odstawiam na godzinę do lodówki. Następnie na patelni przesmażam około po minucie z każdej strony. Do farszu z ryżu dodaję sos hoisin, chili zółte pokrojone, doprawiam solą. Farszem napełniam ananasy, dodaję krewetki, pomidorki, kulki mozzarelli, posypuję ususzonymi kwiatami nagietka. Talerz dekoruje oliwkami i chili.
edytaha
reanja