Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Dziki łosoś z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zdrowy łosoś pieczony w foli z warzywami

Dziki łosoś z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dziki łosoś z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Dziki łosoś z warzywami
Dzwonek z łososia rozmrażamy, nacieramy przyprawą do ryby oraz świeżo zmielonym pieprzem. Warzywa obieramy - marchewkę oraz pietruszke ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w półplasterki, dodajemy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (ja dawałam mrożoną). pokrojone warzywa mieszamy z dodatkiem jarzynki oraz pieprzu. Na kawałku foli aluminiowej układamy rybę, a wokół przygotowane warzywa. na środku ryby układamy masełko, folie zawijamy i pieczemy rybę 30-40 minut w temp 180*.
Dziki łosoś z warzywami
Dzwonek z łososia rozmrażamy, nacieramy przyprawą do ryby
Dziki łosoś z warzywami
Na kawałku foli aluminiowej układamy rybę, a wokół przygotowane warzywa