Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Łosoś pieczony z warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oto mój niezawodny sposób na lekką, smaczną i zdrową kolację, która w dodatku jest niezwykle szybka i prosta do przygotowania.

Łosoś pieczony z warzywami

Składniki:

Łosoś pieczony z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony z warzywami

ETAP 1:

Łosoś pieczony z warzywami
Warzywa oprószamy przyprawami i skrapiamy oliwą

Warzywa myjemy. Cukinię kroimy na plasterki. Paprykę kroimy w paseczki. Warzywa umieszczamy w naczyniu do pieczenia. Warzywa oprószamy solą, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą.

ETAP 2:

Łososia przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Filety układamy na warzywach. Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i pieczemy 20-25 minut.