KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Egzotyczny tuńczyk.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatny tuńczyk z owocami.

Egzotyczny tuńczyk.

Składniki:

Egzotyczny tuńczyk.

 

  • 100 gr surowej, świeżej polędwicy z tuńczyka,
  • 2 plasterki kiwi,
  • plasterek grejpfruta,
  • mały pomidor,
  • mała szarlotka,
  • sos sojowy,
  • sok z cytryny,
  • kilka ziaren czerwonego pieprzu do dekoracji,
  • bardzo dobra oliwa,

 

Sposób przygotowania:

Egzotyczny tuńczyk.
Świeży kawałek łososia obsmażamy na patelni na dobrej oliwie przez kilka minut, pamiętając aby zachować surowość w środku, wyjmujemy z patelni skrapiamy sokiem z cytryny, solimy pieprzymy do smaku. Talerz dekorujemy plasterkiem grejpfruta, kiwi oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami i cebulą, wszystko skrapiamy oliwa i można życzyć SMACZNEGO.