motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z cukinią i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa jarzynowa z dodatkiem cukinii

Zupa z cukinią i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z cukinią i pieczarkami

 

  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 1/4 selera
  • kawałek cukinii
  • 6 ziemniaków
  • 5 pieczarek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 gałązki natki selera
  • kucharek
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinią i pieczarkami
Wszystkie jarzyny obieramy i myjemy. Z cukinii wydrążamy środek. Ziemniaki kroimy na kostkę. Wszystkie jarzyny ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z tartą cukinię podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przygotowane jarzyny dajemy do garnka razem z podsmażoną cukinią, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Na koniec dajemy przecier pomidorowy i posiekaną natkę selera.
Zupa z cukinią i pieczarkami
Wszystkie jarzyny razem z pieczarkami i ziemniakami obieramy
Zupa z cukinią i pieczarkami
Umyte i obrane ziemniaki kroimy w kosteczkę
Zupa z cukinią i pieczarkami
Jarzyny razem z pieczarkami ścieramy na tarce o grubych oczkach
Zupa z cukinią i pieczarkami
Startą cukinię podsmażamy na rozgrzanym oleju

Tagi:

cukinia