Sposób przygotowania:
Eklerki
Wodę, masło i cukier umieszczam w rondelku i zagotowuje do momentu, aż masło całkowicie się rozpuści. Dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i bardzo energicznie mieszam, aż powstanie jednolite ciasto. Garnek zdejmuje z palnika i lekko studzę. Następnie dodaje jajka, po każdym z nich dokładnie mieszając masę, najlepiej mikserem. Ciasto powinno być się gęste, lśniące i lekko odstawać od ścianek garnka. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni C. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Z ciasta formuje na blasze cienkie paluszki o długości okolo 10 cm. Można robić to za pomocą szprycy albo zwyczajnie - łyżką. Piekę okolo 30 minut, aż ciasteczka ładnie się napuszą i zrumienią. W międzyczasie ubijam na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Wyjmuje eklerki z piekarnika i zostawiam na chwilę, aby przestygły. Potem przekrawam wzdłuż na pół i smaruje obficie bitą śmietaną. Składam obie połówki ciastek razem, układam na talerzach i posypuje cukrem pudrem.