Sposób przygotowania:
Eklerki wg aga-25
1. Ciasto: Margarynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy. Studzimy. Wbijamy jajka i miksujemy na dużych obrotach. Ciasto nakładamy równymi porcjami na posmarowana margaryną i posypaną mąką blachę. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu nakłuć aby uszła z nich para. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika aby ciasto nie opadło. 2. Masa: Żółtka ucieramy z 0,5 szkl cukru dodajemy mąkę, budyń i 0,5 szkl mleka miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem wlewamy masę żółtkową mieszając gotujemy aż zgęstnieje. Zdejmujemy i studzimy. Zimną masę miksujemy z utartą margaryną. 3. Wystudzone eklerki przekrawamy na pół i napełniamy kremem i polewamy polewą.