Sposób przygotowania:
Eklerki z malinami
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości ziemnej wody.Połowę malin wymieszać ze słodzikiem,przetrzeć przez sito,przecier z malin utrzeć z twarożkiem.Podgrzać sok z cytryny i w nim rozpuścić żelatynę.Dodać łyżkę twarożku malinowego,wymieszać i połączyć z resztą masy i schłodzić z 1 h.
W tym czasie zagotować wodę z masłem i solą,wsypać mąkę i tak długo mieszać,aż z ciasta powstanie masa łatwo odrywająca się od spodu garnka.Ciasto przełożyć do miseczki,wymieszać z jajkiem,lekko ostudzić i połączyć z resztą jajek.Z ciasta za pomocą szprycy wycisnąć na wyłożoną papierem do piecznia blachę 10 cm po 4 cm długości.Piec 30 minut w temperaturze 225 stopni
W tym czasie zagotować wodę z masłem i solą,wsypać mąkę i tak długo mieszać,aż z ciasta powstanie masa łatwo odrywająca się od spodu garnka.Ciasto przełożyć do miseczki,wymieszać z jajkiem,lekko ostudzić i połączyć z resztą jajek.Z ciasta za pomocą szprycy wycisnąć na wyłożoną papierem do piecznia blachę 10 cm po 4 cm długości.Piec 30 minut w temperaturze 225 stopni