ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Ekspresowa fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najszybszy obiad, łatwy i przyjemny w przygotowaniu :)

Ekspresowa fasolka po bretońsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ekspresowa fasolka po bretońsku

 

  • 1 puszka białej fasoli konserwowej
  • 1 duża cebula
  • 2 kiełbasy śląskie (ok. 200 g)
  • mały koncentrat pomidorowy (70 g)
  • papryki w proszku, odrobina ostrej papryki w proszku, ok. 2 łyżek majeranku, sól, pieprz, 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowa fasolka po bretońsku
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kiedy lekko się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę lub półplasterki kiełbasę. Smażyć ok. 5 minut do zarumienienia. W międzyczasie fasolę z zalewą wlać do rondelka i zagotować. Także koncentrat pomidorowy zagotować z niewielką ilością wody, do koncentratu dodać cukier. Do podsmażonej kiełbaski i cebuli dodać fasolę oraz koncentrat. Dokładnie wymieszać i dodać wszystkie przyprawy. Gotować jeszcze 2 minuty, w razie potrzeby rozcieńczyć wrzątkiem. Podawać z pieczywem.
Ekspresowa fasolka po bretońsku
Cebulkę i kiełbaskę podsmażamy na niewielkim ogniu
Ekspresowa fasolka po bretońsku
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy...