Ekspresowa fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cebulę obieramy, kroimy drobno. Boczek i kiełbasę kroimy. W rondlu podsmażamy cebulę z boczkiem (jeśli boczek jest nietłusty dodaj

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Składniki:

Ekspresowa fasolka po bretońsku

 

  • 3 puszki białej fasolki z puszki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 200 g wędzonki lub chudego boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 300 g kiełbasy
  • 1 łyżka przyprawy do zup w płynie lub ciemnego sosu sojowego
  • Cukier, sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Ekspresowa fasolka po bretońsku
Cebulę obieramy, kroimy drobno. Boczek i kiełbasę kroimy. W rondlu podsmażamy cebulę z boczkiem (jeśli boczek jest nietłusty dodajemy odrobinę masła lub oleju). Jeśli boczek jest bardzo tłusty odlewamy nadmiar wytopionego tłuszczu i dodajemy pokrojoną kiełbasę. Przez chwilę smażymy, dodajemy fasolę z puszki, mieszamy z przyprawami.