Sposób przygotowania:
Esencjonalna zupa rybna
Kręgosłupy i głowy umyć, jeżeli zostały skrzela to należy je wyciąć inaczej wywar będzie gorzki. Umieścić w garnku. Dodać obrane marchewki i pietruszkę, pora i seler naciowy oraz natkę. Wszystko zalać wodą ( ok 2 litry) i gotować ok godziny na wolnym ogniu. Wywar przecedzić na sitku wyłożonym gazę.
Umieścić wywar w garnku i dodać pokrojone w kostkę warzywa: marchewki, pora, seler naciowy. Gotować aż warzywa zmiękną (ok 20-30 minut), następnie dodać ryby i krewetki, a po 5 minutach pokrojone pomidory i przecier.
Gotować kolejne 10 minut. Następnie doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny i posiekany koperek.
Można podawać z czosnkowymi grzankami.
Umieścić wywar w garnku i dodać pokrojone w kostkę warzywa: marchewki, pora, seler naciowy. Gotować aż warzywa zmiękną (ok 20-30 minut), następnie dodać ryby i krewetki, a po 5 minutach pokrojone pomidory i przecier.
Gotować kolejne 10 minut. Następnie doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny i posiekany koperek.
Można podawać z czosnkowymi grzankami.
Magdalena88
Igraszki Losu
Marika-
wjosna
No rzeczywiście nie brzmi to dobrze, ale gwarantuję, że warto:)