Sposób przygotowania:
Zupa rybna z kulkami rybnymi.
Rybe oskrobac,oczyscic,odciac leb,pletwy i skroic filety.Lby,osci i kregoslupy wlozyc do radla ze stopiona polowa masla i poddusisc pod przykryciem.Dodac oskrobana marchew,pietruszke i seler, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy.Zalac zimna woda,osolic i ugotowac podprzykryciem na wolnym ogniu esencjonalny wywar.Ostudzic i przecedzic.Filety rybne zemlec w maszynce,wbic jajka,wsypac tarta bulke i posiekana natke.Doprawic sosem sojowym,pieprzem i sola.Wyrobic spoista mae,formowac z niej galki i klasc na wrzacy wywar,gotowac ok 15 min.Z reszty masla i maki przyzadzic biala zasmazke i zagescic nia zupe.Zagotowac.( ja nie robilam zasmazki dodalam 3 garstki ryzu i sie gotowal w zupie)
Bahus
Sarenka
Pyza
tak po cichutku powiem, że zamiast bułki tartej do rybiego mięska dodaję błyskawiczną kaszkę mannę, wychodzą spójniejsze
iwi69
To pewo dobry pomysl tylko nie ma tutaj naszej wspanialej kaszki manny:(((
misia53
kinga
yola