Sposób przygotowania:
Expressowe ciasteczka maślane
Na początku utrzeć mikserem na białą masę miękkie masło.
Następnie dodać cukier i miksować 5 minut aż składniki ładnie się połączą.
Dodać golden syrup, sok z cytryny, wanilię i jajko.Całość zmiksować na najwyższych obrotach. Następnie stopniowo dodać mąkę i szczyptę soli.
Z tak powstałego ciasta ulepić kulę i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce.
Po godzinie wyjąć ciasto i delikatnie podsypując mąką rozwałkować na grubość 3 mm. Następnie przy użyciu specjalnych foremek lub nawet szklanki wycinać ciasteczka. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując niewielkie odstępy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 12 minut do momentu zarumienienia się ciastek.
Po wyjęciu odstawić wraz z blaszką do wystygnięcia.
Smacznego.
Następnie dodać cukier i miksować 5 minut aż składniki ładnie się połączą.
Dodać golden syrup, sok z cytryny, wanilię i jajko.Całość zmiksować na najwyższych obrotach. Następnie stopniowo dodać mąkę i szczyptę soli.
Z tak powstałego ciasta ulepić kulę i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce.
Po godzinie wyjąć ciasto i delikatnie podsypując mąką rozwałkować na grubość 3 mm. Następnie przy użyciu specjalnych foremek lub nawet szklanki wycinać ciasteczka. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując niewielkie odstępy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 12 minut do momentu zarumienienia się ciastek.
Po wyjęciu odstawić wraz z blaszką do wystygnięcia.
Smacznego.