Sposób przygotowania:
Fallee
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy cukier- stopniowo , cały czas ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku Dodajemy olej i uceiramy na małych obrotach, Maślankę mieszamy z mlekiem. mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierając dodawać stopniowo na przemian mleko z proszkami ( mąka przesiana ) . Dzielimy ciasto na pół. Do jednej z części dodajemy kakao i 2 łyżki maślanki. Na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną bułką wylewamy jasne ciasto.Na górę ciasto ciemne. Na nie układamy wiśnie. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minu. KREM Wlewamy do garnka mleko i wsypujemy cukier. W połowie szklanki rozrabiamy budyń który dodajemy następnie do gotującego się mleka. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Ostygnięty budyń dodajemy do masła cały czas miksując. na koniec wyciskamy sok z cytryny. Na ostudzone ciasto wykladamy krem . Polewamy polewą czekoladową.