Sposób przygotowania:
Fantazyjne ciasto z jagodami
Ubić białka z połową cukru. 3 żółtek ubić szybko z wrzątkiem. Do masy dodać resztę cukru i cukier waniliowy. Na koniec do masy z żółtek dodawać na przemian białka i mąkę z proszkiem, a następnie olej. Upiec biszkopt ok. 30 min. W tym czasie przygotować krem budyniowy, część mleka zagotować a w drugiej części rozmieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy. Na gotujące się mleko cienką stróżką wlewamy mieszaninę, energicznie mieszając do powstania budyniu. Ostudź budyń a następnie utrzyj z margaryną. Ubij śmietanę ze śmietanfixem. Galaretki przygotuj wedle przepisu na opakowaniu. Na upieczony biszkopt wyłóż biszkopty i posmaruj kremem budyniowym. Następnie wyłóż masę śmietanową, część zostaw do ozdoby. Na śmietanę rozłóż umyte i osuszone jagody, zalej już tężejącą galaretką. Wstaw na chwilę do lodówki by galaretka dobrze się ścieła. Przygotuj szpryckę i napełnij ją śmietaną, ozdób ciasto wedle uznania.