Core

Core

Kucharz
[Przepisów: 2]

Farfale z mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i smaczny obiadek o lekko arabskiej nucie

Farfale z mielonym mięsem

Składniki:

Farfale z mielonym mięsem

 

  • pół opakowania makaronu farfale
  • 400 g mięsa mielonego mieszanego
  • 1 op. pomidory krojone z chili z kartonika
  • 1 marchewka obrana i starta na tarce
  • 1 cukinia starta na tarce
  • 1 cebula obrana
  • garść zielonych ziół (tymianek, koperek, bazylia)
  • po szczypcie gałki muszkatołowej, mielonego cuminu, pieprzu, soli, imbiru mielonego
  • 25 g żółtego sera
  • 1łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Farfale z mielonym mięsem
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie pokroić cebulę, zeszklić ją na oleju, dodać utartą marchewkę, cukinię, mięso mielone, dodać przyprawy i smażyć ciągle mieszając przez ok. 10 minut. Następnie dodać pomidory krojone z chili z kartonika, wymieszać, zagotować. Posypać posiekanymi ziołami. Makaron odcedzić wyłożyć na talerze, polać mięsnym sosem, posypać tartym serem. Podawać natychmiast.