Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Farfalle na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron z warzywami, pieczonym mięsem z kurczaka i pieczarkami jest sycący i bardzo smaczny. Danie warte polecenia.

Farfalle na bogato

Składniki:

Farfalle na bogato

 

  • 25-30 dag makaronu kokardki
  • 15-20 dag pieczarek
  • 1 mała cukinia zielona
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki żółtej
  • 1 pieczona ćwiartka z kurczaka
  • 1 mały por
  • 1 ząbek czosnku
  • opcjonalnie kawałek papryczki chili
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sos sojowy do smaku

Sposób przygotowania:

Farfalle na bogato

ETAP 1:

Farfalle na bogato
Umyte warzywa pokroić i podsmażyć na oleju

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Umyty por pokroić na kawałki a cukinię w pół krążki.

Przygotowane warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Farfalle na bogato
Umyte pieczarki pokroić w cienkie pół plasterki

Następnie dodać pokrojone pieczarki, smażyć około 5 minut.

ETAP 3:

Farfalle na bogato
Warzywa razem z mięsem poddusić przez chwilę.

Wsypać pokrojone w kostkę upieczone mięso z kurczaka, dodać odrobinę posiekanej papryczki chili, przykryć i dusić przez kilka minut.

ETAP 4:

Farfalle na bogato
Warzywa z makaronem razem podgrzać i podawać.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, połączyć z farszem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.

Tak przygotowany makaron mieszając podgrzać, wyłożyć na talerze, podawać.


Tagi:

danie makron