Sposób przygotowania:
Farfalle z sosem pomidorowym
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć przez kilka minut na rozgrzanym oleju, aż się zeszklą. Marchew również pokroić w drobną kosteczkę, dodać na patelnię, smażyć, aż marchew zmięknie, na patelnię dołożyć koncentrat pomidorowy i chwilę smażyć mieszając. Na koniec dodać pomidory z puszki, poddusić kilkanaście minut, aż sos odparuje i cebula z marchwią będzie całkiem miękka, a pomidory się rozpadną. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem, doprawić odrobiną cukru. Ja dodatkowo zmiksowałam ok. 1/3 sosu w blenderze.
![Farfalle z sosem pomidorowym Farfalle z sosem pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farfalle-z-sosem-pomidorowym-157031.jpg)
![Farfalle z sosem pomidorowym Farfalle z sosem pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farfalle-z-sosem-pomidorowym-157032.jpg)
![Farfalle z sosem pomidorowym Farfalle z sosem pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farfalle-z-sosem-pomidorowym-157033.jpg)
![Farfalle z sosem pomidorowym Farfalle z sosem pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/farfalle-z-sosem-pomidorowym-157034.jpg)